Altered States of Mind

Cryptshow Festival presenteert “Altered States of Mind” in het Hash Marihuana & Hemp Museum van Barcelona.

Een reis geïllustreerd door verschillende verstoorde gemoedstoestanden met originelen van Rubén Pellejero, naast andere kunstwerken.

Tentoonstelling “Altered States of Mind”

Verandering van de beleving van ruimte en tijd, wanorde van ideeën, oncontroleerbare lachbuien, verhoogde gevoeligheid... zijn enkele van de effecten van cannabis, maar in een steeds complexere samenleving is de verandering van het bewustzijn niet beperkt tot drugsgebruik, noch junkies of bohemiens.

Cryptshow Festival, het fantasy- en horrorfestival van Badalona, presenteert in samenwerking met het Hash Marihuana & Hemp Museum de tentoonstelling “Altered States of Mind”, een reis langs een reeks kunstwerken die zich verdiepen in veranderde geestesgesteldheden, van hippie odysseeën tot Lovecraftiaanse allegorieën. Illustraties van meer dan een dozijn kunstenaars, waaronder drie originelen van Rubén Pellejero's nieuwste werk “El largo y tortuoso camino”, en werken van Xavi Reñé, Juan Rubí en Toni Benages i Gallard, illustrator van “Les extraordinàries aventures de Francesc Pujols”. “Altered States of Mind” is te zien in het Hash Marihuana & Hemp Museum van Barcelona van 15 december tot 2 april 2018, en de toegang is gratis.

Cryptshow Festival

De tentoonstelling wordt georganiseerd door Cryptshow Festival, een evenement dat gedurende elf opeenvolgende jaren het publiek dichter bij het fantasy- en horrorgenre brengt via verschillende disciplines. Met cinema als belangrijkste focus besteedt Cryptshow speciale aandacht aan literatuur, door het organiseren van een schrijfwedstrijd samen met uitgeverij Males Herbes; of schilderkunst, met een tentoonstelling van verschillende kunstenaars erkend in de wereld van illustratie of comics. Het Cryptshow Festival wordt ieder jaar tijdens de maand juli gehouden in Badalona.

Deelnemende artiesten

De complete lijst van artiesten die deelnemen aan “Altered States of Mind” is: Rubén Pellejero, Xavi Reñé, Juan Rubí, Mata Anaïs, José Miguel Álvarez, David Jordán, Samuel Delgado, Toni Benages i Gallard, Myriam Melero, Riccardo Micol en Daniel Torrado.

Opening: 15 december, om 19.00 uur
Adres: Palau Mornau, begane grond. Carrer Ample 35, Barcelona
Data: 15 december tot en met 2 april 2018
Openingstijden tentoonstelling: 10.00 - 22.00 uur
Toegang: gratis toegang tot de tijdelijke tentoonstelling; raadpleeg de toegangsprijzen voor de permanente tentoonstelling

Hash Marihuana & Hemp Museum

De collectie van het Hash Marihuana & Hemp Museum bestaat uit meer dan 12.000 voorwerpen die allemaal met cannabis te maken hebben. De collectie is te zien in twee vestigingen: een grachtenpand in hartje Amsterdam en modernistisch stadspaleis in Barcelona.