Acheter des billets Planifiez votre visite

Època daurada del cànnabis medicinal

Els cent anys entre 1837 i 1937 es coneixen com l’edat d’or del cànnabis medicinal.

Desprès dels opiacis, el cànnabis va ser l’ingredient més utilitzat en les medicines que van oferir les farmàcies europees i americanes.

Medicine bottles
Medicine bottle

La historia del cannabis medicinal

La història de la marijuana medicinal es remunta segles enrere. Totes les grans civilitzacions coneixien les qualitats medicinals del cànnabis i el seu efecte analgèsic, calmant o estimulant al cos humà. 

S’elogien aquestes propietats a l’enciclopèdia d’herbes més antiga coneguda, que data al voltant del 2637 a.C. El llibre s’atribueix a Shennong, l’Emperador xinès mitològic i fundador de la medicina tradicional xinesa. El cànnabis s’inclou en la majoria de tractats i manuals mèdics a partir d’aquest moment.

El cànnabis medicinal a Occident

A l’any 1839 el geni científic irlandès Dr. William Brooke O’Shaughnessy (1809-1889) va introduir al món occidental l’ús medicinal de la marihuana i l’haixix que existia feia segles a l’Índia. Inspirat per les seves publicacions, es va començar a afegir  un extracte del cànnabis a les tintures (líquids a base d’alcohol). Aquestes es van combinar amb opiacis i altres extractes d’herbes, de vegades fins i tot amb la cocaïna.

Els metges van receptar els beuratges als joves i també a la gent gran per tractar tot tipus d’afliccions. Per exemple, unes gotes barrejades amb aigua tèbia van ser un bon remei per a les contraccions, la histèria o els dolors menstruals.  

A mitjans del segle XIX gairebé tots els farmacèutics locals feien les seves pròpies tintures, però a finals del segle es van fer càrrec els negocis farmacèutics que són famosos encara avui dia, com les multinacionals Parke-Davis & Co. i Eli Lilly. Aquestes companyies es van anunciar a les revistes principals i van publicar catàlegs de medicines.

Desprès dels opiacis, el cànnabis va ser l’ingredient més utilitzat en les medicines que van oferir les farmàcies europees i americanes.

Ampolles de cànnabis medicinal

El Hash Marihuana & Hemp Museum posseeix i exhibeix una de les col·leccions més grans del món d’ampolles de cànnabis medicinal del segle XIX i la primera part del segle XX.

Mira la col·lecció

Peces destacades de la col·lecció

cannabis medicinal bottle
Dr Poppy's Wonder Elixir
Chanvre indien

Le coffret de pharmacien

Ce magnifique coffret de pharmacien de 1873 appartenait à Willmar Schwabe. À l’âge de 26 ans, ce pharmacien allemand avait commencé à fabriquer des médicaments à base de plantes médicinales. Ce coffret de produits homéopathiques se compose de 152 flacons numérotés contenant des granulés de diverses plantes, y compris le Cannabis Indica (numéro 29) et […]

icon Lire la suite

Rejoignez-nous

Bulletin du musée

Inscrivez-vous à notre bulletin et soyez le premier à recevoir des nouvelles et de l’information sur nos événements.