We Are Mary Jane: Barcelona

De Internationale Vrouwendag van vorig jaar was het startschot van "We Are Mary Jane", toen het Hash Marihuana & Hemp Museum een kleurrijk evenement organiseerde in Barcelona om de vrouwelijke en feministische groep binnen de nationale en internationale cannabissector een podium te geven.

De daaropvolgende zomer ontplooide "We Are Mary Jane" zich tot een tijdelijke tentoonstelling in het museum in Amsterdam, waar de rol van vrouwen in de cannabiswereld van de prehistorie tot de dag van vandaag werd verkend.

Dit voorjaar keert "We Are Mary Jane", inmiddels in contact met cannabisvrouwen van over de hele wereld, terug naar Barcelona. Dit is ons eerbetoon aan alle vrouwen die de cannabisplant liefhebben.

"Het zijn wij, de vrouwen, die vandaag de dag [wereldwijd] strijden om het recht op thuiskweek te verdedigen. Het zijn de moeders die zich laten horen en verkondigen dat zij, ook al worden ze vervolgd, hun kinderen getroffen door allerlei aandoeningen zullen blijven behandelen met de planten uit hun tuin. Het zijn wij, de vrouwen, die onze stem verheffen in het licht van patriarchale pogingen om onze plant onder controle te krijgen, en haar uitsluitend te verbannen naar de industriële en commerciële sfeer. Het zijn wij, de vrouwen, die weten hoe behulpzaam de cannabisplant is in de verschillende stadia van onze vrouwelijke cyclus, zowel tijdens pijnlijke menstruaties, als bij de bevalling en om onze seksuele energie te stimuleren. Vele malen bestempelden ze ons als heksen vanwege het in leven houden van voorouderlijke wijsheden. We beleven nu een revolutionaire feministische golf, en de bevrijding van cannabis maakt daar deel van uit.
-- Ana María Gazmuri, algemeen directeur van Fundación Daya

We Are Mary Jane
Van 14 maart tot en met 29 september 2019
Opening: Donderdag 14 maart van 19.00 tot 21.30 uur