Modernisme Route

Sinds april 2015 maakt het Palau Mornau deel uit van de Modernisme-route, een tocht die je meeneemt door het Barcelona van Gaudí.

De architecten Gaudí, Domènech i Montaner en Puig i Cadafalch hebben samen met anderen Barcelona gemaakt tot de wereldhoofdstad van Art Nouveau. Het Palau Mornau, waarin het Hash Marihuana & Hemp Museum gevestigd is, is een van de 115 geselecteerde gebouwen die aantonen dat het modernisme sterk in Barcelona is verankerd en dat het een nog steeds levende kunststroming is die een bruisend onderdeel van het stadsleven uitmaakt.

Je kunt door de straten van Barcelona langs de Modernisme-route wandelen door de kleine rode steentjes in het trottoir te volgen. Deze straatsteentjes vind je voor het Palau Mornau en de andere modernistische bouwwerken langs de route.

Museum in Barcelona

Het Hash Marihuana & Hemp Museum is gevestigd in een prachtig modernistisch paleis. Het gebouw heet Palau Mornau, werd gebouwd in de vijftiende eeuw en is in 1908 gerenoveerd door de modernistische architect Manuel Joaquim Raspall (Barcelona, 1877 - La Garriga, 1937). In 2012 is het volledig gerenoveerd, waarbij de spectaculaire gebrandschilderde ramen, de houten vloeren en de schitterende smeedijzeren versieringen in hun originele glorie zijn hersteld om 's werelds grootste collectie gewijd aan de cannabisplant te huisvesten.

www.barcelonaturisme.com

www.rutadelmodernisme.com