La Hierba de las Maravillas

Voor het eerst organiseert het Hash Marihuana & Hemp Museum een pop-up tentoonstelling, en wel op de cannabisbeurs Spannabis in Madrid, die van 13 tot en met 15 oktober plaats vindt in het Pabellón de Cristal. Het museum is door Spannabis uitgenodigd om een ruimte van honderd vierkante meter in te vullen op de tweede verdieping van het beursgebouw. Voor de expositie met de Spaanse titel “La Hierba de las Maravillas” zijn een aantal werken uit de collectie geselecteerd om het historisch, traditioneel en eigentijds gebruik van de cannabisplant te tonen. Verder kunnen de beursbezoekers teasers van huidige tijdelijke tentoonstellingen van het museum, “The Pope Smokes Dope” en “Cannabis Cuisine”, verwachten.

Ben Dronkers, de oprichter van het Hash Marihuana & Hemp Museum, Sensi Seeds ('s werelds oudste cannabiszaadbank) en HempFlax (een toonaangevend, Europees bedrijf in de hennepvezelproductie), stelt: “We zijn enorm verheugd dat we deze gelegenheid hebben gekregen om onze passie voor cannabis te verspreiden via zo'n breed platform als Spannabis Madrid, waardoor een groot aantal mensen de vele kanten van deze plant kunnen bewonderen.”

Lezing 'Cannabis Cuisine'

Op zaterdag 14 oktober om 13.30 uur, ter gelegenheid van de World Cannabis Conferences tijdens Spannabis Madrid, organiseert het Hash Marihuana & Hemp Museum een lezing over de geschiedenis van de eetbare variant van cannabis. Privé-chef Xavi Petit deelt zijn keukengeheimen voor een diner boordevol hennep.

Hash Marihuana & Hemp Museum

Het Hash Marihuana & Hemp Museum beheert en exposeert een unieke collectie van meer dan twaalfduizend aan cannabis gerelateerde objecten. Van de kweek tot en met de consumptie, van oude rituelen tot moderne geneeskunde, ieder aspect van cannabis in de cultuur van de mens wordt getoond in twee locaties: een grachtenpand in het centrum van Amsterdam en een modernistisch paleis in Barcelona. Na eerdere tentoonstellingen in Sao Paolo en Montevideo, spreidt het museum deze herfst haar vleugels uit naar de Spaanse hoofdstad tijdens de drie beursdagen van Spannabis Madrid.